"De afgelopen maanden zijn druk geweest met seminars in het buitenland. We zijn vijf dagen in Iran geweest. Van te voren had ik er een vreemd gevoel bij. Ik weet nu waarom.
We kwamen in een dojo waar zo'n 150 man trainden. Er hing een vlag van de WKF en niet van de IBK. Dat klopte niet. Er werden allerlei kampioenen aan mij voorgesteld. Sterke mannen, die allemaal dachten dat ze Billy the Kid waren. Veel zwarte banders. Maar karate? Ze kenden de techniek niet. Ze wisten niet eens hoe ze moesten groeten. Het was veel schreeuwen en weinig beheersing. Geen grondtechnieken willen leren. 's Avonds wilden ze gaan eten maar dat heb ik verboden. Bijles werd het. Uren lang. Veel van wat die zwartebanders deden klopte niet, dus heb ik ze hun band afgenomen waar iedereen bij was. Ze moeten opnieuw beginnen. En ja, dan gaan die kampioenen huilen. Maar als je zo'n grote man wilt zijn, zorg dan dat je grote mannen dingen kunt doen.
Een paar van de jongere generatie deden het goed. Gelukkig. Die anderen? Ik vond ze een schande voor de sport. Een aanfluiting. Zelden ben ik zo kwaad geweest als in Iran."

"Deze derde zondag van de derde maand is het OECKK weer in Den Haag. Wie er komen, zie ik op de dag zelf pas. Ik weet alleen zeker dat het een goede dag wordt."

"In mei van dit jaar is er voor de eerste keer sinds 20 jaar een NK. Van alle bonden. Het is in de Ahoy te Rotterdam.  Alle Kyokushinkai koninkrijkjes in Nederland zitten erbij. Maar straks zijn er geen bobo's of aparte namen. We hebben er geen naam aan gegeven dus het is niet van de International Budokai, niet van de PPK niet CBK, niet ANWB of wat dan ook. Er is een overkoepelend NK-orgaan dat vergadert.  Dat is goed voor de vechters. Dat ze kunnen zeggen: ik ben Nederlands kampioen karate."

"Eentje heeft het idee gehad en toen is het door de IKB opgepakt. Nico Gordeau zit bij de vergaderingen met de voorzittershamer. Er moeten beslissingen worden genomen. Een bond heeft zich al teruggetrokken want die kreeg te weinig informatie. In de wandelgangen hoorde ik opmerkingen over gasten met grote bekken, dat zijn wij van de IBK dus. Wij zitten met zes man in die vergadering. Dus als er gestemd moet worden, dan hebben wij zes stemmen. Wie is ervoor? Dan gaat het zes tegen drie.  Boem, besloten."

"Zes, dus. Die ander komt met één man van die bond. Of niet. Ze kunnen niet. Dan schrijven ze: mijn moeder is ziek.
Stuur dan iemand anders. Stuur zes mensen met een grote bek. Ik ga dat niet zeggen. Zoek het uit. We hebben een vergadering en dan ben je er of niet. Tijdens die vergadering slaan ze met de hamer over wat de regels zijn en wat het is en wat het niet is. Ben je er niet bij, dan heb je pech, want dan heb je ook geen zeggenschap. Dan moet je je bek houden en straks gewoon komen op het NK."

"Cor Mol regelt de scheidsrechters? Iedereen voor? Boem. Ja, klaar. Hij regelt het. Wil jij dat er niet in een wit karatepak wordt gevochten, dan leg je dat voor. Iedereen tegen? Nou, dan wordt er wel in een wit karatepak gevochten. Bij wijze van. Om mee te doen moet je Nederlander zijn of minimaal twee jaar in Nederland gewoond hebben, zodat je geen Russen of Polen of goede vechters uit het buitenland binnenhaalt. Nou, wie is daarvoor. Zegt iemand, dat vind ik niks en heb je twee tegen en acht voor? Dan gebeurt het. Niet meer piepen. Dat is democratie. Het is simpel, toch? We hebben schema's en afspraken."

"Het gaat gewoon door. Een kok kookt nooit lekker voor al zijn gasten. Dus dat is in mei. Dat moet goed zijn en het moet goed gaan. Ik vind het fantastisch, het is een mijlpaal voor de vechtsport in Nederland."