"Wij doen mee met Schoolkarate.nl. Dat is een initiatief van Ruud Muller uit Leidschendam. Appie had het op Facebook gezien. Ik vond het meteen een goed idee."  Het werkt als volgt. Een school neemt contact op met Schoolkarate.nl en Muller zoekt dan een dojo bij hun in de buurt. Dan gaat de school met de dojo overleggen. De ene school wil alleen een lesje. De andere een combinatie met de gymlessen. Of karate in plaats van de gymlessen. Dat Schoolkarate-project heeft zich razendsnel ontwikkeld. De ene na de andere dojo sloot zich erbij aan. Zo zie je, we zitten allemaal op ons eigen eilandje maar we kunnen wel samenwerken. De International Budokai is hier ook blij mee. We hopen dat er ook judo en Brazilian Jiu Jitsu bij komt. Als de kinderen niet naar de dojo komen, dan gaat de dojo naar de kinderen." 

 
"Bij ons gaat Duncan Smit al de scholen in. Ruim een jaar geeft hij Brazilian Jiu Jitsu op een internationale school in Den Haag. Hij heeft een klas van zo'n vijtien kinderen tussen de vier en de tien jaar die bij hem spelenderwijs kennismaken met martial arts. Die kinderen zijn razend enthousiast." 
 
"Stel dat een basisschool zegt: kom een jaar karate geven. Doen we graag. Maar denk niet dat een kind na dat jaar de zwarte band heeft. Hij of zij kan dan niks. Zelfs geen kata lopen. Maar ze hebben van het karate geproefd en misschien smaakte dat zo goed, dat ze naar Kamakura komen om hier verder te trainen. Al zijn het er één of twee van de dertig leerlingen in de klas, dan ben ik al blij."  
 
"In de lessen brengen we de kinderen ook respect voor autoriteit bij. Dat krijgen ze niet altijd mee van huis uit. Veel ouders voeden hun kind op tot invalide. Dan staat er hier een jongetje van bijna veertien jaar naast zijn moeder en zij betaalt de contributie. Ik neem hem dan apart en zeg: 'Jij moet dat betalen. Niet je moeder. Je vraagt aan je moeder dat geld en jij betaalt."
"Of een andere moeder of vader komt hier bezorgd praten. Of Jantje hier ook zo druk is. Dat hij gaat beven als hij naar de wc moet. Nou, daar merken we in de les niets van. Jantje doet hier gewoon mee en als hij naar de wc moet, steekt hij netjes zijn hand op. Die moeder ziet hem beven. Met dat kind is niets aan de hand. Dan zeggen ze: "Maar het is toch je kind". Vreselijk.
 
"Bij mij in de klas moeten de kinderen één voor één voor de groep komen om les te geven. Gaan ze meteen van: ' Ja maar ik weet niks, ik kan niks'. Wat doe je met je been? Doe dat maar voor. En dan kunnen ze het tòch. 
Alle kinderen komen voor de groep om aan de anderen iets te leren. Niet alleen de stoerste kinderen of die het beste zijn. Ook de iets mindere kinderen. Pas als je een kind vertrouwen geeft, maak je er wat van."  
 
"In de wandelgangen hoor ik dat ze de kinderen die Kyokushinkai karate doen met volledige protectie willen laten vechten. Dat heeft geen zin. Dan is het geen Kyokushinkai karate meer maar een soort taekwondo, die staan ook gepantserd tegenover elkaar. Het idee erachter is dat het Kyokushinkai karate een Olympische sport moet worden en dan komen er opeens allemaal regeltjes. Dan willen de mensen een stempeltje van goedkeuring halen bij dat NOC*NSF want met dat stempeltje kunnen ze subsidie aanvragen. Dus sjokken ze allemaal als een paard achter de wagen aan waarop dat stempelkussen ligt. Zo komen we niet vooruit.
 
"Wij trainen al jaren karate zonder volledige protectie en er is nooit wat gebeurd. Waarom moet dat veranderen? Wat goed is, moet goed blijven. Maar dat is de beeldvorming weer. Bij het NOC*NSF denken ze dat alle vechtsporten hetzelfde zijn. Net alsof basketbal hetzelfde is als voetbal. Daarom heb ik steeds minder graag over vechtsport? Wat wij doen en altijd gedaan hebben, is martial arts. Daar zit het Japanse erfgoed in. Respect, discipline, budo. Wij onderscheiden ons als de hardste karatestijl ter wereld. Dat is kyokshin. Dan maar niet naar de Olympische spelen." 
 
"En wat de Olympische Spelen in Rusland betreft: het is hun land, het zijn hun regels. Ga je erheen, dan pas je je aan. Ben je het er niet mee eens, ga dan niet. Maar nee hoor, er gaat een grote afvaardiging en dan toch protesteren. Als je zo tegen homodiscriminatie bent, zorg dan dat het in je eigen land op orde is. Hier worden homofielen uit hun eigen wijk gepest, dat klopt niet. Verwijder eerst de rotte appels die dat doen en ga dan pas naar Rusland."