“Als je een Kamakura-jasje koopt, mag je 'm dragen. Als je je maar niet op straat misdraagt met dat jasje aan waar mijn naam op staat. Daar ben ik niet blij mee. Je moet ermee iets positiefs uitstralen. Het is verder niet aan voorwaarden gebonden, zolang je je gewoon gedraagt. Niet misdraagt, dus. Je hoort de naam van Kamakura hoog te houden, buiten en binnen de sportschool.”
“We zijn geen commerciële vereniging. Wij zijn een sportschool en school betekent onderwijzen. Het licht moet branden, dat ben ik met iedereen eens, maar ik sta achter mijn product: kwaliteit. Maar iedereen wil een doel, een zwarte band of een beker. De eisen hier liggen een stuk hoger. Eer je hier een zwarte band hebt, kan dat gemakkelijk 25 jaar duren. Bij een andere school kan het in 10 jaar. Dan moet je vooral daarheen gaan als je dat zou willen. Maar heb je daar dan voldoening van, als je die zwarte band daar zou halen? Sta je achter je product als je zo een zwarte band haalt?”

“Ik zie tijdens wedstrijden onze blauwe en gele bandjes winnen van een zwarte band. Ergens klopt er dan iets niet. Dan zucht ik héél diep.”

“Zoals het hier gaat, daar kunnen anno 2013 een heleboel mensen niet tegen. Die kijken naar de buren en denken dat het gras daar groener is. Ga er vooral heen. Maar hier heb je dan je kans gehad. Wij hebben het goed met je voor alleen laten we dat niet merken. Je krijgt hier niet zoveel aandacht als bij de buren. Ik zet je niet op een troon met allerlei complimentjes en ik zeg nooit dat je het goed doet, want het is nooit goed, het kan altijd beter. Goed? Als je gelooft dat je goed bent, doe je niks meer.”

“Pas ben ik met een jonge vechter naar een gala geweest. Hij had leren luisteren en leren vechten. Toch verloor hij op punten. Hij voelde zich vertiefd en gooide zijn beker in de asbak. Dan ga ik niet zijn hand vasthouden en samen met hem zitten huilen. Ik vraag: Wat heb je geleerd? Je hebt goed geluisterd en goed gevochten. maar dat andere jongetje was veel beter. Die heeft meer punten gescoord want jij wilde alleen maar vechten. Dat is niet leuk om te horen, maar de volgende keer doet hij het hopelijk anders.”