Kickboksers en budo

Written by Vilan van de Loo on .

“De effecten van Hoorn en Zijtaart gaan nooit meer weg. Het wordt alleen erger. Kijk naar de feiten. Dan is Badr Hari weer flink aan de gang geweest. Dan vinden ze weer een kickbokser langs de A7. Dan heeft een ander weer Holleeder in elkaar geslagen en dan hebben ze twee kickboksers gevonden die een voetbalfan van 77 jaar doodschopten.  Het zijn toch feiten. Hoe ga je dat uitleggen aan het publiek? Dat het lieve nette jongens zijn, dat ze het niet gegaan hebben?”

“De meeste promotors interesseert het geen fuck wat er gebeurt. Als ze maar geld verdienen. Ze zijn niet met sport bezig. Maar daar gaat het juist om. Hier op Kamakura geven we ook kickboksen, maar geld verdienen is niet het hoofddoel. Anders stond het hier vol met die haantjes-gedrag idioten.

“Bij ons is er budo. De traditie van het karate. Discipline. Daar houden de meeste mensen niet van want ze willen leren hoe ze op straat iemand in elkaar kunnen slaan. En ze willen niet na een training zelf de zaal aandweilen als dat gezegd wordt. Dus ik mis financieel gezien een grote doelgroep. Ja, en?”

“Want stap ik van de budo af omdat het licht moet blijven branden, en laat ik iedereen via Ooievaarspassen hier trainen met gesubsidieerde hoofddeksels op, dan heb ik er zo twee, driehonderd lopen. Maar dan moet ik politieagentje spelen en dan heb ik het niet naar mijn zin.
Dus doe ik het niet.”