Gepest worden

Written by Vilan van de Loo on .

“Ik heb hier kinderen gehad, die mochten van school zes weken niet trainen, omdat ze op school zichzelf verdedigd hadden. Die kinderen werden gepest en de juffrouwen en meesters konden of wilden dat niet zien. Of pas als het te laat is.”

“Van de tien kinderen die bij ons op karate zitten, worden er negen gepest. Negen van de tien. Dus dat is niet de groep op school, maar die hier komen om karate te leren.”

 

“Ik zie het meteen in de eerste les. Ze zijn schuchter. Bang. Ze voelen zich vreemde eendjes in de bijt. Hier krijgen ze een wit pakkie aan en dan is elk eendje hetzelfde als een ander eendje. En dan zie ik ze gewoon zekerder van zichzelf worden. Bij ons wordt niemand gepest of uitgelachen.”

 

“Jeugdzorg stuurde me een brief dat die kinderen geen vechtsport mochten doen omdat ze op school voor zichzelf zijn opgekomen. Ze vroegen ze of ik ze dat leerde. Ja, dat doe ik. De groep pestkoppen had ik hier graag gehad om ze wat bij te brengen en wat af te leren. Maar dat is de taak van de ouders, al hebben die het te druk met zichzelf. Kinderen die hier zitten, worden niet gepest. Of niet meer. Dat leren wij ze wel. En krijgen ze daarvoor straf op school? Geef maar aan mij. Dat maak ik wel.”