Katwijk en karate

Written by Vilan van de Loo on .

“Indertijd is Jack Nugter met Kamakura in Katwijk begonnen. Karate. Die zag het licht en vertrok naar Columbia om daar kinderen van de straat te halen. Daarna kwam IJsbrand Schaap. Hij gaf alleen kickboksen en dat is onder Wim van Rijn zo gebleven. Maar nu gaat het roer daar om.”
“Je kunt commercieel denken. Dat hebben ze gedaan. Maar ze hebben in Katwijk ontdekt dat dát het toch niet is. Dus nou gaan ze weer karate doen. Ik vind het heerlijk. In januari beginnen de karatelessen, die gaat Cem Senol van Honbu Kamakura geven. En op het gala van 8 december komen acht karatepartijen.  Wat er precies op het gala gebeurt, daar bemoei ik me niet mee. Dat moet Kamakura Katwijk allemaal regelen onder leiding van Wim.”

“Er gaat nu een petitie rond om kickboksgala's te verbieden. Prima. Laten ze het maar doen. Dan ben je meteen dat zooitje idioten kwijt dat het verpest voor duizenden kickboksers. Die zijn daarvan de dupe. En dat is jammer, want er zijn er genoeg die hun best doen en die graag drie keer per week komen trainen omdat ze van die sport houden. De meeste kickboksers doen geen wedstrijden.”

“We hebben één bond nodig, met normale mensen in het bestuur. Net als bij het judo. Daar kan het ook. De kickboksers krijgen een licentie op naam en om die niet kwijt te raken, neem je je normale vrienden mee. Weet jij je niet te gedragen? Licentie kwijt en je kunt nergens anders in Nederland meer vechten. Dan komen je vrienden ook niet meer.”

“Dus als het nodig is dat ze de gala's verbieden, dan moet het maar. Tot ze alles weer op de rails hebben.”