"Om te winnen, moet je trainen. En osu zeggen. Anders wordt het niks."
"Je gaat op tijd naar bed. Dat is nummer één. Als je moe bent, dan denk je: wat heb ik gisteravond verkeerd gedaan? Luisteren naar je lichaam. Dan, je sociale leven aan de kant gooien. Want je wilt toch iets bereiken? Daar hoef je niks voor te doen, alleen dingen voor te laten. Naar een verjaardag? Tot tien uur. Hooguit. Na de wedstrijd kun je weer feest vieren. Dat doe je een week en daarna ga je weer beginnen met trainen."

"Eiwitten? Rot op met die troep. Je eet wat je wil, maar wel gewoon goed. Het seefood dieet noem ik dat altijd. Everything you see, eat it."

"Maar dan wordt iemand zestien, zeventien jaar. En dan komen de hormonen. Dan krijgen ze een vriendin die gaat zeuren dat ze nu alweer gaan trainen en binnen een paar jaar haken ze af. Dan is het klaar. Tegen hormonen kun je niet werken. Van de tien zie ik er 9,5 vertrekken om die reden. Dus ik heb er wat zien gaan, hoor. Soms sloot ik met ze een weddenschap af dat ze de 18 jaar hier niet halen. Wij bewaken onze kwaliteit. Dan gaan ze ergens anders karate doen, of kickboksen. En daar mogen ze zelf bepalen wat er gebeurt."

"En wij houden de goeden over, die we wat kunnen leren."